Met de komst van de herfst is het moment voor wildgerechten terug aangebroken. Wild is verfijnd en delicaat vlees, dat nog mooier tot zijn recht komt met een bijpassende wijn! Wild vraag om elegante, wat complexere wijnen. Lichte wijnen met voornamelijk primaire fruitaroma’s zullen niet krachtig genoeg waardoor het gerecht de wijn zou gaan overheersen.
Bij vederwild zoals fazant, parelhoen of duif serveer je een fijne, elegante rode wijn met zachte tannines zoals de Piquemal Terres grillées, of de Pinot nero van Raineri. Je kan hier ook kiezen voor een elegante maar krachtigere witte wijn zoals de La Vinyeta Llavons blanc of Duché d’Uzès fût van Orviel.
Krachtige wildgerechten zoals ree, hert, everzwijn en haas vragen om krachtige rode wijnen met veel structuur en een mooie, gerijpte en versmolten tannines. Hierbij scoor je met de Vaysette Prunelart, Castelmaure Pompadour, La Peyrière d’Orviel, of de Cadillac van Chateau de Fontenille.
Elk wild heeft zijn eigen unieke smaak, maar ook de bereidingswijze, de garnituren en de saus die je erbij serveert hebben hun invloed op de wijnkeuze. We geven je met plezier wijnadvies bij jouw gerechten!