Cantina Di Filippo, gelegen in Cannara, bezit 30 hectare wijngaarden met uitzicht op Assisi, in de zonovergoten heuvels tussen Torgiano en Montefalco, in het hart van Umbrië.
Passie, respect en liefde zijn sleutelwoorden bij Di Filippo. Passie voor hun werk, respect voor de bodem en liefde voor de familietraditie in het wijnmaken. Al sinds 1994 zijn ze gecertifieerd voor biologische wijnbouw. Sinds 2008 worden ook de strengere normen voor biodynamische teelt toegepast.
Roberto en Emma Di Filippo zijn van mening dat enkel druiven van zeer hoge kwaliteit uitstekende wijnen kunnen opleveren. En dat druiven van hoge kwaliteit alleen kunnen worden geproduceerd door zorgvuldig te werken met lage rendementen en door respect te tonen voor de principes en ritmes van de natuur. De druiven worden daarom strikt geteeld volgens gecertificeerde biologische en biodynamische methoden. De natuurlijke bemesting van de bodem staat hier centraal. De wijnmakerij vertrouwt hierbij op vijf paarden om de grond in de wijngaarden om te ploegen (om te voorkomen dat deze te compact zou worden) en om compost te genereren voor bemesting, alsook op ongeveer 400 ganzen die in groep worden uitgezet om het onkruid in de wijngaard op natuurlijke wijze te bestrijden. Daarnaast worden er 22 verschillende soorten planten tussen de wijnstokken gezaaid met hetzelfde doel, namelijk het verbeteren van het milieu van de wijnstok.
Di Filippo is gespecialiseerd in witte Grechetto-wijnen en rode Montefalco-wijnen op basis van Sangiovese & Sagrantino. Al hun wijnen blinken uit door hun sappigheid en fruitigheid, precisie en zuiverheid. Hun wijnen zijn zeer betaalbaar in verhouding tot de geboden kwaliteit - een bijzondere troef voor Umbrië - en dat is precies waarvoor wij bij Vinooh willen staan.
Proef de wijnen van Di Filippo!